Az életmódváltásban az egyik legnehezebb dolog szerintem az addig megszokott
dolgok helyettesítése. Süti-fronton úgy érzem, már jó vagyok, az elmúlt
hónapokban rengeteg diétás receptet kipróbáltam, és többségüket sikerült a
saját ízlésemre formálni és a mindennapok részévé tenni. A sós finomságok
viszont nagyon hiányoznak. A hagyományos burgonya chips helyett nagyon bejöttek
a különböző zöldséges alternatívák, mint a zeller, cukkini, répa, édesburgonya
vagy épen cékla, de néha mást is szívesen ennék. A ropi nem játszik a búzaliszt
miatt, az olajos-sós magvakkal pedig nagyon csínján kell bánnom, mert azokból
nálam nem létezik kis adag :) A magas kalóriatartalommal nem lenne gond, mivel sokat
edzem, bőven beleférne az étrendembe, viszont sajnos a bőröm egyáltalán nincs
kibékülve velük :( És még nem is említettem azokat, amiket a legjobban
hiányolok: a sajtos pogácsát és a sós rudat.
Ezekre tűnt remek alternatívának ez a gyorsan elkészíthető finomság,
amit Szilvinél láttam meg. Alig vártam, hogy kipróbáljam!
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg zabpehelyliszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg túró
- pici só
Tetejére:
- tojás
- sajt
- 25 dkg zabpehelyliszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg túró
- pici só
Tetejére:
- tojás
- sajt
A tészta hozzávalóit összekevertem és egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe borítottam. Mivel a tészta elég ragacsos volt, kinyújtanom sajnos nem sikerült, de így is szuper lett! Előmelegített sütőben 170-180 fokon megsütöttem. Legközelebb még egy kis köménymagot fogok szórni a tetejére, de a szezámmag sem rontaná el szerintem :) Próbáljátok ki Ti is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése