Aki ismer, az tudja, hogy imádom
a cukkinit. Idáig csak hagyományos formában töltve vagy rántva ettem, de idén
nyáron kb. mindent készítettem belőle, csak ezeket nem.
Azt hiszem, akkor indultam el a lejtőn, amikor először elkészítettem a cukkini chipset, majd a zöldséget vékonyra csíkozva tésztaként kezdtem fogyasztani bolognaihoz, vastagon pedig lasagne-hoz. Ezt követte a cukkinis tócsni, a cukkini-tzatziki, később a főzelék, majd olyan unalmas felhasználási módok, mint a tejszínes-gombás cukkini és a cukkini-omlett. Minden alkotásom közül a legbizarrabb azonban ez a mai: a cukkinis kakaós csiga.
Azt hiszem, akkor indultam el a lejtőn, amikor először elkészítettem a cukkini chipset, majd a zöldséget vékonyra csíkozva tésztaként kezdtem fogyasztani bolognaihoz, vastagon pedig lasagne-hoz. Ezt követte a cukkinis tócsni, a cukkini-tzatziki, később a főzelék, majd olyan unalmas felhasználási módok, mint a tejszínes-gombás cukkini és a cukkini-omlett. Minden alkotásom közül a legbizarrabb azonban ez a mai: a cukkinis kakaós csiga.
Mi a közös ezekben? Hát a cukkini :)
Az eredeti recept Fittkonyhás, általában minden hasonló elborulásom innen indul. :)
Ahogy én készítem:
Elsőként összekeverem a tészta
hozzávalóit:
- 100 g reszelt/darált cukkini
- kb. 200 g liszt (tönkölyt, zab- vagy rozslisztet
ajánlok)
- 1,5 ek Diawellness 1:4-es édesítő
- 50 g növényi tej
- 1 tojás
- 4 g porélesztő
Nem kell megijedni, ha a tészta
kissé ragaszkodó, én is bőven utána liszteztem és igyekeztem elnyomni magamban
azokat a hangokat, amelyek azt suttogták, hogy ebből bizony egy jó nagy adag
ragacson kívül semmi nem lesz. :) Amikor késznek nyilvánítottam a kis ragacs-gombócomat, hagytam pihenni egy jó
órát. Addig összekevertem a tölteléket:
- 1 ek olvasztott kókuszolaj
- 20 g Diawellness 1:4-es édesítő
- 8 g holland kakaópor
A pihentetett tésztát 2 folpack réteg között
téglalap alakúra nyújtottam, megkentem töltelékkel és feltekertem. Ezután olyan
2 cm-es szeleteket vágtam belőle, amiket sütőpapíros tepsire igazítottam és egy
jó 10 percet még pihentettem. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütöttem,
míg szép barnák nem lettek (kb.35 perc).
Bevallom, nem hittem volna, hogy
kikerül ez a recept a blogra, annyira nem volt bizalomgerjesztő a csirizes
massza, de végül meg kellett állapítanom, hogy jó kis nasi ez, próbáljátok ki
Ti is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése